Een congres organiseren in Rotterdam

Kent u de situatie dat u tijdens de organisatie van uw congres in Rotterdam niet altijd het overzicht heeft over alle registraties van deelnemers en hun interesses? Dat u veel lijsten moet bijhouden voor de locatie, catering en diners?

Door uw deelnemersregistratie online uit te voeren, heeft u in een oogopslag overzicht over alle aanmeldingen van deelnemers en kunt u ze met een klik uitnodigen, herinneren of een bericht sturen. Per e-mail, sms of post. Aanmelder.nl is een webproduct dat zorgt dat u zelf efficient online uw deelnemersregistratie kunt uitvoeren.

registratie en ticketing voor congres

Doel van organiseren congres

U organiseert uw congres met een bepaald doel voor ogen. Doorgaans is het om uw boodschap over te brengen bij de genodigden van uw congres. Daarnaast heeft een congres een belangrijke netwerk-functie. Voor beide redenen is communicatie met uw deelnemers cruciaal. Door online uw organisatie en registratie van uw congres uit te voeren, kunt u met een klik communiceren met alle aangemelde deelnemers. U kunt ook gemakkelijke een herinnering sturen aan genodigden die nog niet gereageerd hebben. En ook na het congres in Rotterdam kunt u blijven communiceren met iedereen in aanloop naar een nieuwe congres.

Doel van organiseren congres online opstellen >

uitnodiging congres

Programma voor congres in Rotterdam

Voor uw congres heeft u een (meerdaags) programma gemaakt dat aansluit op uw wensen. Dit programma voor uw congres wilt u goed communiceren naar uw deelnemers in Rotterdam. Met aanmelder.nl kunt u uw programma op uw congres-website plaatsen, zodat genodigden het tijdens de registratie en bij bevestiging direct te zien krijgen. Uw programma is ook altijd up-to-date, zodat wijzigingen direct doorkomen bij deelnemers. Bij uw congres-programma plaatst uw ook uw congres-locatie in Rotterdam. Zo weten uw deelnemers waar ze terecht kunnen.

Programma voor congres in Rotterdam online opstellen >

congres organiseren

Checklist voor congres in Rotterdam

Voor een goede voorbereiding van uw congres is het handig om van deze checklist gebruik te maken. Voor aanvang van uw congres zijn de volgende voorbereiding nodig:

* Formuleer je idee

* Ga na wat de aanleiding van het evenement is.

* Onderzoek de haalbaarheid

* Definieer vervolgens de doelstellingen van het evenement

* Stel het beschikbaar budget vast.

* Bepaal de vorm ofwel het soort evenement

* Benoem de aard of het karakter van het evenement

* Maak een profiel van de gasten.

Checklist voor congres in Rotterdam online opstellen >

venue in Rotterdam voor congres

Checklist voor congres in Rotterdam

Voor een goede voorbereiding van uw congres is het handig om van deze checklist gebruik te maken. Voor de samenstelling van uw congres organisatieteam zijn de volgende voorbereiding nodig:

* Zoek mensen van verschillende afdelingen en leeftijden.

* Stel de hoofdverantwoordelijke aan.

* Stel de budgetverantwoordelijke aan

* Definieer de taken van de overige leden.

* Regel compensatie voor de leden van het team in verband met het bezoeken van een locatie, een afspraak met een cateraar, etc.

* Maak afspraken over het volbrengen van opgedragen taken.

* Stel deadlines.

Checklist voor congres in Rotterdam online opstellen >

deelnemersregistratie in Rotterdam

Uitbesteden congres in Rotterdam

U kunt ervoor kiezen om de organisatie van uw congres in Rotterdam uit te besteden. De volgende overwegingen spelen een rol:

* Bedenk of er intern genoeg tijd vrij te maken is om het evenement te organiseren

* Ga na of het budget het toelaat om de organisatie (van bepaalde programmaonderdelen) uit te besteden

* Onderzoek of er genoeg kennis en ervaring in huis is om het evenement zelf te organiseren

* Vraag je af of jouw bedrijf de organisatorische en financiële risico's kan dragen.

Uitbesteden congres in Rotterdam online opstellen >

aanmelden congres in Rotterdam

Congres organiseren in andere steden

U kunt uw congres natuurlijk ook in een andere stad organiseren. Denk aan: Congres organiseren in Emmen, Congres organiseren in Rotterdam, Congres organiseren in 's-Hertogenbosch, Congres organiseren in Assen, Congres organiseren in Haarlem, Congres organiseren in Tilburg, Congres organiseren in Arnhem, Congres organiseren in Apeldoorn,

Andere evenementen in Rotterdam

Rotterdam is een bruisende stad. Wellicht heeft u interesse om ook andere evenementen te organiseren in Rotterdam, zoals: Conferentie organiseren in Rotterdam, House warming organiseren in Rotterdam, Team-building organiseren in Rotterdam, Congres organiseren in Rotterdam, Masterclass organiseren in Rotterdam, Seminar organiseren in Rotterdam, Activiteit organiseren in Rotterdam, Productpresentatie organiseren in Rotterdam,